ХАОС (видеа) ЕКСПЛОЗИЈА во центарот на Куба, има загинати

Во главниот град на Куба, се случи експлозија во легендарниот хотел со пет ѕвезди Саратога. Два ката се делумно уништени, а се прецизираат информации за жртвите. Прелиминарната причина е експлозија […]

Паѓа комунизмот во Куба, Апасиев на апарати

Првпат по повеќе години во Куба доаѓа до масовни демонстрации против комунистичката власт. Промената на власта во Комунистичката партија не се одвива најуспешно, комунистите глумат револуција, а народот гладува. Во […]