ИЗБУГАРЕНИТЕ сами го демолираа клубчето во Охрид, за да плачат

Избугарените Македонци, цел живот соработници со тајните служби, по нивни налог го демолирале клубчето во Охрид наречено Борис Трети, за да имаат причина да плачат и да создаваат тензии против […]

ВЕОМА ВРЛО ЗБУЊЕН: Перота е политик од Македонија или претставник на Бугарија

Северна Македонија бара начин да стави вето на патот кон ЕУ. Нема да ме чуди многу брзо РСМ да добие жолт картон од Европската комисија, изјави Петар Колев, лидер на […]

ВАПЦАРОВ во Бугарија затворен, Цар Борис во Македонија отворен

Се уште неофицијално отворен, Македонскиот културен клуб Никола Вапцаров во Благоевград, вчера беше предмет на вандализам од страна на непознат сторител/и на кого му смета се што е македонско во […]

КОВАЧЕВ загрижен за ЌЕБАПО од Битола

Бугарскиот европратеник Андреј Ковачев загрижен дека бугарскиот премиер Кирил Петков лобирал за промена на ставот на Бугарија меѓу бугарските пратеници и не бил согласен со Рамковниот став и Декларацијата на […]

СТРАХОТНО: БУЧКО ја откри Америка за бугарските лудории

Во неславен обид осудуваниот за криминал Владо Бучковски да промовира некаков си Клуб на пријателство помеѓу Бугарија и Македонија, наводно со мрежа на видни интелектуалци од двете земји, како Љубчо […]

БУГАРИЈА БАРА ГАРАНЦИИ, сопругата да не го тепа оној од клубот Ванчо Михајлов

Од Скопје очекуваме конкретни акции и гаранции за трајно и неповратно спроведување на Договорот од 2017 година, како и гарантирање на правата на граѓаните на Република  Македонија со бугарска самосвест. […]

ПРЕНЕСУВАМЕ скандал ВИДЕО со Љубчо Војвода, ГОЦЕ дури 33 пати бил Македонец

Еден од промоторите на т.н. Клуб за бугаро – македонско пријателство, професорот Дечев информираше дека Љубчо Војвода дал повеќе интервјуа за бугарски медиуми, од каде тој ќе може да ги […]

ТАЧЕ е збунет за ВАНЧО, ама нема „муда“ за РАДЕВ

Ние како Влада стоиме зад слободните убедувања на сите граѓани, очекуваме ист пристап и реципроцитет за бугарските граѓани со македонско самосознание, вели премиерот Димитар Ковачевски во изјава за МИА на […]