БУГАРИЈА ја национализира и Охридска Архиепископија, пречеле руски агенти

Копретседавачот на Комисијата од бугарска страна Ангел Димитров во ТВ интервју зборуваше за разговорите околу Цар Самоил и придвижувањата во споредба со претходните години од разговорите, но вели – ентузијазмот […]