Денес одбележуваме

Денес Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија ги одбележува „Седумтемина Макавеи, нивната мајка Соломонија и свештеникот Елеазар“! Сите пострадаа за чистата Израилска Вера од царот Антиох, од едни наречен Епифанос […]