УПАТСТВО ЗА ДИЈАСПОРА објави новинарот Марјан Николовски

Балканските држави често се натпреваруваме со капацитетите на нашата дијаспора. Ако грчката е позната по лобизмот во светот на политиката и дипломатијата, албанската по бандитизмот, српската по национализмот, а бугарската […]

ПРОГОНЕТИТЕ МАКЕДОНЦИ го освојуваат светот

Македонските криминални и бандитски здруженија, наречени политички партии, последните 30 години од Македонија прогонија илјадници и илјадници млади Македонци, кои денес стануваат светска елита и го освојуваат светот на науката, […]