АХМЕТИ ќе пука по кучињата скитници

ДУИ останува на своите изворни принципи и своите вештини од природата, сега пренесени на урбано зеленило и кучињата скитници. Пет програмски цели им зададе лидерот Али Ахмети на 17-те кандидати […]

Фрчковски, Богојески и Хајредини за УЧK и Oxpидcки договор

После 20 години од рамковниот Охридски договор, сеуште во стручната и научна јавност нема дефиниција на случувањата во земјава од 2001 година. Кои се причините, целите и резултатот од тој […]

Албанците ја свиткаа опашката пред „српски шенген“

Молк во Македонија по повикот за одржување „сенационален протест“ на Албанците против „Отворениот Балкан“ или „српски шенген“. ДУИ молчи поради обвинувањата од Хаг, а Албанска Алијанса калкулира за власт. Повик […]

Дали позеленуваат химната, грбот и знамето на Македонија?

Сите медиуми проширија силна порака од Али Ахмети, дека наводно тој преговара со премиерот Зоран Заев за промена на химната, знамето и грбот. Таа вест беше молскавично демантирана од СДСМ […]

Мухамед со ЈОК на Заев

Заев попи корпа! Премиерот Зоран Заев имал обид да се слика со македонските фудбалери за политички поени. Заеме дека македонските политичари секогаш спортот го користат за сопствена политичка кампања. Во […]

КОЛУМНА Ajpулaи: Сите винoвни само ДУИ нeвини

На сите изборни циклуси во Македонија, било да се работи за парламентарни избори (кај нас стана практика да имаме постојано предвремени парламентарни избори), или локални избори, условно кажано кај албанскиот […]