ГЕРМАНСКИ дипломат со сурова сугестија за нас и Бугарите

Гудрун Штајнакер, поранешна германска амбасадорка во Македонија и Црна Гора и поранешен заменик-амбасадор во Бугарија, вели дека Бугарија и Република Македонија прво треба да се разберат дека не се разбираат. […]

РАЗГОРУВА војната во МНР, Димитров возврати

Поранешниот министер за надворешни Никола Димиотров возврати на обвинувањата од сегашниот министер и од некои политички партии, дека не преземал мерки на време, со дирекно обвинување дека токму Бујар Османи […]