ШВАЈЦАРИЈА на референдум што забрани, а што легализира

Швајцарците се растурија од референдуми. На предходниот референдум забранија бурки на јавни места, работни простории и сл. а на новиот референдум кажаа убедливо „да“ за геј бракови. За новата мерка […]