БУГАРСКИОТ МНИ си пукаше во нога, објавија гевгелиско – бугарски речник

Поради огромната разлика помеѓу македонскиот и бугарскиот јазик, во 1932-ра година во Софија бил објавен Гевгелиско – бугарски речник. Автор на речникот е Димитар Иванов, кој поради неможноста да се […]