СРБИЈА ја копира МАКЕДОНИЈА, купи американски транспортери

Српската војска купила американски оклопни возила за воената полиција. Војската на Србија (ВС) за потребите на воената полиција набави оклопни возила „беркет“ од САД, што ќе биде првпат во модерната […]