ДЕНЕС ОДБЕЛЕЖУВАМЕ: Велики Четврток на Тајната Вечера

ЧЕТВРТОКОТ ПРЕД ПАСХА Велики Четврток на Тајната Вечера На светиот и велики четврток, светите Отци, коишто добро го уредија превземеното од светите Апостоли, од светите и божествени Евангелија, ни предадоа […]

Денес е Велики Четврток – ова е обичајот!

Велики четврток или Величетврток — ден од Страдалната седмица. Според источното христијанство тој е шести ден од Страсната седмица, односно пет дена по Лазаровата сабота и четири по Цветници. А […]