Која е една од зградите која го преживеа земјотресот во 1963 ?

Дали знаете ? Пишува Гордана Јанакиевска Браќата Атанас (Ташко) и Ристо Караџа, познати скопски трговци, го изградиле хотел “Бристол”, веднаш до старата Железничка. Хотелот свечено бил отворен на 24 април […]