ПЕТКОВ соопшти како ќе го тргне ветото за Македонија

Новиот бугарски премиер Кирил Петков во интервју за ТВ Блумберг ветува дека ќе го прекине дипломатскиот ќорсокак околу пристапните разговори на Македонија со Европската унија што ги запира амбициите на […]