ДЕНЕС ОДБЕЛЕЖУВАМЕ Светиот апостол Јаков

Светиот апостол Јаков, почитуван и празнуван од Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија. Син на Заведеј, брат на Јован, еден од Дванаесеттемина. Кога Господ Исус ги повика, тој и брат […]