ТАЖНО (видеа): Русија нападна училиште, еве колку луѓе уби!

Руската окупаторска армија рано утрово бомбардирала училиште во Белогоровка (регионот Луганск). Училишната зграда служела како времена болница за локалното цивилно население и засолниште за децата од тоа населено место. Според […]