СООПШТЕНИЕ на МК: Е-комерц да влезе во измените на законот за платежни услуги

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА, 21 ЈУЛИ 2023 ГОДИНА од политичка партија Македонски Концепт: ПОДДРШКА и ДОПОЛНА НА ИНИЦИЈАТИВАТА за измени на Законот за платежни услуги и платни системи Политичката партија Македонски Концепт, […]

БЕСПЛАТНА СТРУЈА ЗА СИТЕ СЕМЕЈСТВА – нов проект на МК, Татјана Трајковска

Политичката партија Македонски Концепт започна со промовирање на РЕШЕНИЈА од Програмата „Рестарт ЗА Македонија“, а преку известување за одржана прва пресконференција од 20.04.2023 година го објави проектот „БЕСПЛАТНА СТРУЈА ЗА […]

ТЕШКО ГРАЃАНИТЕ: Ниту три минимални плати не покриваат месечни трошоци

Минималните месечни трошоци за едно четиричлено семејство во месец ноември изнедувале 51.714 денари, а се за 200 денари зголемени во однос на октомври и 1.490 денари во споредба со септември. […]

ШTO ТРЕБА да направите за да бидете корисник на земјоделски субвенции

Земјоделското производство последниве години станува се поактуелно и атрактивно за инвестирање или започнување на семеен бизнис. Неспособноста на власта, се поголемата сиромаштија во земјава, нефункционалноста на институциите, се тоа придонесува […]

ДОБРО УТРО СО АМАТЕРКАТА И КАРАВАНОТ НА ТАЧЕ ЗА БУГАРИ ВО УСТАВ

пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет ГОЛЕМИТЕ ПАРТИИ – СИЛНО И ОДЛУЧНО ЗА БУГАРИ ВО УСТАВ Врвните странски и домашни експерти се чини дека веќе немаат ништо убаво […]

Експерти за вртоглавата инфлација во ЕУ: „Не е прашање кога ќе дојде до рецесија, туку колку длабока ќе биде таа“

Многу експерти за економија и финансии од земјите од ЕУ, сметаат дека ЕУ следната година ќе оди во рецесија. „Генерално, сликата останува мрачна. Повторното отворање на економиите ги зајакна услугите, […]

Кремљ открива: Што побарал Путин од Ердоган за да го одржи договорот за транспорт на жито

Рускиот претседател Владимир Путин и турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган за време на телефонски разговор размениле мислења за ситуацијата со договорот за жито, објави прес-службата на Кремљ. Кремљ истакна дека […]

Богојески на XIV МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА во Белград

Петар Богојески, национален лидер на политичката партија Македонски Концепт / МК, ќе земе учество на XIV меѓународна научна конференција „Европските економии по СОВИД-19: Предизвици и импликации за макроекономската политика“! Богојески […]

ДОБРО УТРО СО АМАТЕРКАТА И ПРОСЕКОТ НА ТАЧЕ

ПЛАТИ ДАЛЕКУ НАД ПРОСЕК И ВЛАДИНИ ФУНКЦИОНЕРИ  ПОД  ПРОСЕK пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет По примерот на „штурецот и мравката“ и овојпат Владата ќе се справува со […]

Еве за кои СТОКИ расправаше ВЛАДАТА на денешната седница

Владата на Република Северна Македонија, на денешната 87-ма седница донесе Одлука за дополнување на одлуката за посебни услови за трговијата на одделни стоки. Со оваа одлука, на предлог на Министерството […]