ЈОТОВА ИЗМЕША баби и жаби, не знае што е тоа НАЦИЈА

Балкан, Хроника

„Вие сте суштинскиот дел од бугарската нација. Вие играте витална улога во ширењето на нашата култура, јазик и вредности во Македонија. Ја имате нашата непоколеблива поддршка.

Ова го изјави татарската потпретседателка на Бугарија, Илијана Јотова на ненадејната средба во Скопје со претставници на бугарската заедница во Република Македонија, пренесе БГНЕС.

Тоа покажува дека женава меша баби и жаби и појма нема што е тоа нација и каде тоа бара бугарска нација во суверена земја како Македонија.

Јотова особено внимание посвети на Христијан Пендиков. Таа нагласи дека властите во Софија будно ја следат истрагата за овој случај. „Не се бугарските документи, туку бугарската самодоверба што ве прави Бугарин“, рекла таа.

На средбата што се одржала во бугарската амбасада учествувале познати избугарени фаци од земјава и по некој измеќар на власта на зајковци.