(Видео) ИЗБУГАРЕНОТО читало три дни и се разбудило като балгарче!

Балкан, Хроника

Избугарениот охриѓанец Христијан Пендиков, ексклузивно за БТВ изјави дека сака да се врати во пазете „северна“ Македонија и да каже дека е „гољам“ Бугарин, без разлика што до пред една година беше хард антически мугдон!

Ова е негово прво појавување по шљакањето во Охрид, по што Софија незаконски со дозвола на Обиџуко со владин авион го однесе на лекување во Бугарија.

Тој објасни дека во Охрид го тепале затоа што се пишувал дека е Бугарин. Медиумот пренесе дека тој претходно бил македонист, но потоа осознал дека е македонски Бугарин, а денес како што самиот рече дури и мајка му добивала закани по живот.

Тој тврди дека во Македонија било нормално да се пцујат и тепаат луѓе, а полицијата ја обвини дека не преземала мерки.

„Ми се закануваат, пуштаат снимки од оружје, се закануваат на мајка ми. Ќе треба да се иселиме од Македонија, ние не сме за таму“, рече дека вака му се заканувале.

Веројатно душичката мисли дека вечно ќе го дојат во Бугарија и ќе му плаќаат сметките, па мисли дека таму е „мека“ за избугарените македончиња како него!

Тој објасни дека во Македонија според него се учела фалсификувана историја, а сите соседи освен Србите биле прикажувани како непријатели.

Видеото на пошњаканото македонче може да го видите тука.