ПОЕНТА НА ДЕНОТ од готово, вересија!

ПОЕНТА НА ДЕНОТ

ПОЕНТА НА ДЕНОТ

Од готово, вересија! – рекле нашите стари.

Колку треба да си шупелка, од мнозинство да станеш малцинство???

Е толкави шупелки се т.н. македонски бугари или избугарени Македонци.

Од мнозинство во Македонија, од Македонци, свои на своето, станаа малцинство. И тоа избугарено, за грст копејки.

Ама тоа е, кога ќе тргнеш по умот на бумбарот, каков што е Румен Копејка Радев!

Кога ќе дозволиш да бидеш користен како кондом за бугарски политички кариерни потреби на малкумина копејка патриоти во Бугарија.

Не за џабе се рекло, кога од готово ќе си направиш вересија.

Или она што сам ќе си го направиш, никој не може да ти го направи!

Тоа не се македонски бугари, туку македонски шупелки!

пишува, ПОЕНТИРАЧОТ!