Паднаа страните на Фајненшл Тајмс, Њујорк Тајмс, Гардиан…

Свет, Технологија
Интернет страниците на „Фајненшл тајмс“, „Њујорк тајмс“, „Блумберг њуз“ и „Гардијан“ паднаа од непознати причини.

Повеќе веб-страници управувани од новинарски куќи, вклучувајќи ги „Фајненшл тајмс“, „Њујорк тајмс“ и „Блумберг њуз“, во вторникот не беа достапни.

Си-ен-ен и францускиот Ле Монд исто така започнаа да прикажуваат пораки за грешки што се појавија на веб-страниците околу 10:00 часот. Зафатена е и медиумската мрежа Алџезира.

Одделно, веб-страницата за малопродажба на Amazon.com Inc исто така се соочуваше со прекин. Амазон не беа веднаш достапни за коментар.

Весникот „Гардијан“ од Велика Британија објави дека нивната веб-страница и апликацијата се засегнати. Веб-страниците на некои други британски новинарски медиуми исто така не се вчитуваа веднаш. Главната веб-страница на владата на Велика Британија исто така не беше достапна.

Прашањето што влијае на веб-страниците не беше јасно.