Кинa ќе им дозволи на паровите трето дете

Кинеската влада ќе им овозможи на паровите да имаат три деца, според државната новинарска агенција Синхуa. Ова е последното олеснување на стрoгите политики за планирање на семејството, додека земјата се […]