ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД во Скопје, ранети се двајца Македонци

Шиптарски терорист од Арачиново, вооружен со ладно и огнено оружје, со своето возило упаднал во група на македонски цивили, пред се жени и деца на плочникот пред Трговскиот Центар Бисер […]

ТОП 15 ПОЛИТИЧАРИ на ФБ: Мицковски прв, Богојески втор, Ковачевски и Апасиев следни

МКДенес направи кратка анализа на рејтингот на 15 лидери на политички партии од „македонскиот блок“, според поддршката која ја имаат од граѓаните на социјалната мрежа Фејзбук, на нивните официјални фан […]

ЧЕСТИТ ДЕН НА ПОБЕДАТА (видео) врз косовските окупатори и терористи на учк

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА, 13 АВГУСТ 2023 ГОДИНА ЧЕСТИТ ДЕН НА ПОБЕДАТА врз косовските окупатори и терористи на учк На денешен ден, 13.08.2001 година беше потпишан договор за внатрешното уредување на малцинските […]

(Видео) ВОНРЕДНО ОБРАЌАЊЕ по повод косовскиот упад во Македонија

По повод косовскиот упад во Македонија со логистика на домашни албански етнички шовинисти како т.н. министер за здравство, со свое вонредно видео обраќање се појави лидерот на партијата Македонски Концепт, […]

(Видео) МАНИФЕСТИРАЊЕ на албански етнички шовинизам и мерки ПРОТИВ

Навреди кон македонскиот народ и држава, повици за рушење на Македонија, а бараат македонски државјанства и заевизмот им ги дозволи на штета на нашата татковина, изјави лидерот на партијата Македонски […]

МАЧЕНИЦИ НА НАЦИЈАТА во гроб, ТЕРОРИСТИТЕ од Диво Насеље на слобода

Денеска се навршуваат осум години од вооружената престрелка во кумановско „Диво Насеље“ на 9 и 10 мај 2015 во која загинаа осум припадници на безбедносните сили. Во 28 часовните престрелки, […]

СРБИЈА УБИСТВА, можни ли се истите сценарија во Македонија

Јавноста е сеуште потресена од случувањата во соседна Србија, а дискусиите за причините за таа појава се сеуште актуелни. На таа тема говореше лидерот на партијата Македонски Концепт (МК), Петар […]

ЌЕ ГО СМЕНИТЕ Уставот на „куково лето“

Лидерот на партијата Македонски Концепт (МК) Петар Богојески реагира на најавата за обемна промена на Уставот на земјава, во кој ќе се внесат дополнителни измени по барање на етничките Албанци. […]

САМО Македонија и Албанија ПОСТОЕЛЕ за време на Исус ХРИСТОС

На почетокот на овој милениот, од раѓањето на Исус Христос навака, светот живеел во доминација на Римската Империја, која владеела од Британија до Арабија, од Мароко до Украина. Христијаните биле […]